EU wil geslachtsspecifieke woorden verbieden

De Europese Unie heeft het nu op onze taal gemunt en wil bijvoorbeeld het woord "mannequin" verbieden omdat het begint met "man".

De EU heeft besloten het gebruik van "gender" -woorden te verbieden en zal zich in de richting van een genderneutrale taal begeven. Het verbod op genderspecifieke taal en meer maakt allemaal deel uit van het nieuwe paradigma dat in de nieuwe gids voor genderneutrale taal (PDF hier) in het europees nepparlement wordt weergegeven.

Het monitoren van de taal zal snel zijn hoogtepunt bereiken en het zal erg ongemakkelijk zijn. Taal heeft een sterke invloed op denken en voelen. Het uitsterven van de mannelijke identiteit in de taal betekent een veel groter probleem dan alleen het bestrijden van de zogenaamde gendervooroordelen.

De woorden die bedreigd worden door het verbod kunnen bijvoorbeeld zijn: mannequin, crew, man's day, man's wife, manifold, manna en nog veel meer..... Als ze daar in Brussel consequent willen zijn, dan moet natuurlijk Frans Timmermans zijn naam wijzigen in Frans Timmerpersoons (mag Frans eigenlijk nog wel? Is dat niet discriminerend ten aanzien van andere lidstaten?), Marcel de Graaff wordt Marcel het adelijk persoon, en wat we moeten maken van "Guy" Verhofstadt weten we nog niet.

Overal waar het woord "man" in voorkomt wil Brussel het gebruik daarvan ontmoedigen. Staatsman kan al niet meer, en zelfs manpower is al besmet geraakt (kan dat concern alvast nadenken over een andere naam?). En wat te denken van mandaat, manna, managementboek, emancipatie (oei!), mandarijn, manege......

Dit proces is overigens al wat jaartjes aan de gang, maar dan sluipend. Zo wordt er al jaren gesproken over een "presentator" van een programma, terwijl "presentatrice" toch een normaal nederlands woord is. Burgemeester, politie-agent, omroeper, woordvoerder, bondskanselier, president, de lijst van beroepen waarvan de vrouwelijke variant is verdwenen en de mannelijke (door middel van feminisatie) geslachtsneutraal gemaakt is, is inmiddels eindeloos. Iedereen gelijk: "Alle Menschen werden Brüder". Oeps! Kan ook al niet.....

Wat we vandaag de dag zien, is dat steeds meer mensen hun eigen menselijkheid ontkennen. Doordrammende minderen slagen er steeds vaker in het gros van de burgers hun waanideeën op te (laten) leggen en het is interessant te zien hoe dit zich de komende decennia zal manifesteren. Het grootste deel van de Europese politiek, dat nog steeds vèrgaand gesocialistiseerd is, is nu al een enorme circus.
Wat een nachtmerrie.

Zoals zo vaak moeten we eerst maar eens zien wat er van dat genderneutrale taalmisbruik terechtkomt. Het geeft in ieder geval wel aan dat ze óók op dit vlak in Brussel volledig de weg kwijt zijn, en we verheugen ons alvast op de komende tijd, want wat is er leuker dat politici straks op hun bek gaan met het door henzelf veroorzaakte gender"probleem" en terechtkomen in de valkuilen die zij zelf gegraven hebben.

Afdrukken Doorsturen