Andere zwijnen in de oude Augiusstal

Al geruime tijd schrijven wij artikelen voor onze abonnee's over "nieuwe" machthebbers: personen die de plaats hebben ingenomen van andere belangrijke personen. Vandaag - ook in ons blog - de vrouw die het partijleiderschap van Angela Merkel overnam: Annegret Kramp-Karrenbauer.

Voormalig CDU-secretaris-generaal Annegret Kramp-Karrenbauer is dus, na Merkel, de nieuwe partijleider. Hoewel ze doet alsof ze blijft werken aan de "vernieuwing" van de CDU toont een blik op haar religieus-politieke houding echter aan dat de vrome katholiek een christelijke hardliner is die het wiel van de geschiedenis wil terugdraaien.

De 56-jarige Annegret Kramp-Karrenbauer staat in Duitsland bekend om haar gepassioneerde toewijding aan religie. Ze is niet alleen lid van het Centraal Comité van Duitse katholieken (ZdK), maar toont keer op keer haar vroomheid als het gaat om politieke inhoud.

Het is nog niet zo lang geleden dat Kramp-Karrenbauer zich uitsprak tégen het sluiten van een huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht, omdat dit zou kunnen leiden tot een toelaatbaarheid van incest en polygamie. Ze zag geen reden voor verontschuldiging, zelfs niet na heftige reacties. Integendeel, ze bevestigde onlangs haar christelijke visie op het huwelijk tijdens de ZDF-talkshow "Maybrit Illner" en in een interview met het tv-programma "Morgenmagazin" van staatsomroep ZDF.

Haar verklaring volgde op een lange lijst van religieuze schaamte: kort na de moord op de redactie van het satirische tijdschrift "Charlie Hebdo" sprak ze zich uit tegen het schrappen van de zogenaamde "blasfemie paragraaf" (§ 166 StGB). Dat deed ze omdat dit duidelijk maakt dat religie en de bijbehorende gevoelens van het volk een verdedigbaar wettelijk recht is.

Net zo resoluut heeft zij zich opgesteld tegen de intrekking van het reclameverbod voor abortussen (§ 219a StGB) en verdedigde zij de zelfbenoemde "levensbeschermer" van Durchblick, die regelmatig plastic embryo's versturen om abortussen af te laten breken.
Kramp-Karrenbauer had geen enkel begrip voor de kritiek op deze smakeloze actie. Integendeel: "In een samenleving gaat er veel mis, als het publiek niet alleen bezig is met 1.278 abortussen in het Saarland, maar enthousiast over een campagne over dit onderwerp", zei de toenmalige minister van familiezaken van Saarland tegen het protestantse persbureau Idea.

Als redder van het christelijke Avondland organiseerde Kramp-Karrenbauer ook het protest tegen een beslissing van de rechtbank van Saarbrücken om kruisen uit de vergaderzalen te verwijderen: "Het kruis maakt duidelijk dat de mens niet de maat is voor alle dingen", zei Kramp-Karrenbauer volgens de Saarländischer Rundfunk. Het recht van de nazi's had volgens haar laten zien wat het betekent als de mens zichzelf tot een absolute rechter maakt. "Daaarom heeft het voor mij geen zin om het kruis uit de rechtszaal in het algemeen te verbannen."

Door het initiatief van Kramp-Karrenbauer werd de Reformatiedag ook tot een feestdag verklaard in veel deelstaten. Als premier van Saarland nam ze onder andere deel aan een "festival ter ere van Maarten Luther".

Maar dat is nog niet alles: in het maandelijkse tijdschrift "Herder Korrespondenz" heeft Kramp-Karrenbauer kritisch gereageerd op de islamitische hoofddoek, omdat deze als een "ambivalent symbool" staat voor de onderdrukking van vrouwen. Daar is op zich niets mis mee, maar de grap van dit is dat zij zichzelf versluierde, toen zij in 2013 Paus Benedictus XVI. alias Joseph Ratzinger, bezocht.


Denk niet dat alleen in Duitsland politici zo huichelachtig zijn bij het ene prediken en het andere doen. We zien het ook in ons land bij resp. de dames Kaag en Hennis-Plasschaert (om maar bij het recente gebeurtenissen te blijven).

Dit artikel is afkomstig van www.economedian.com


Tja, dan kun je thuis wl principieel doen en kritiek hebben op de Trumps, maar zouden Donald's ladies óók de strijd van Islamitische vrouwen, die vanwege het niet-dragen van een hoofddoek in de gevangenis zitten, loochenen?

Afdrukken Doorsturen