Nederland steunt dreigementen tegen nieuwe Oekraïense president

Toen president Volodymyr Zelensky in Oekraïne vorige maand een enorme overwinning behaalde in de vrije en onbetwiste verkiezingen, accepteerden de meesten dat hij een vrij krachtig mandaat had gekregen om Oekraïne te leiden. Maar het lijkt erop dat niet iedereen zo democratisch ingesteld is. Onze regering in ieder geval niet.

Premier Rutte vertelt de nieuwe Oekraïense president wat hij wel, maar vooral wat hij niet mag doen. Beetje kort en snel door de bocht, maar daarover zometeen meer.
Toen president Volodymyr Zelensky in Oekraïne vorige maand een enorme overwinning behaalde in de vrije en onbetwiste verkiezingen, accepteerden de meesten dat hij een vrij krachtig mandaat had gekregen om Oekraïne te leiden. Maar het lijkt erop dat niet iedereen zo democratisch ingesteld is.

In ieder geval niet tevreden met het democratische proces is een verzameling Oekraïense "civil society"-groepen, die net een lange lijst van "rode lijnen" heeft gepubliceerd. Als Zelensky niet doet wat zij vinden dat hij moet doen, zou zijn handelen weleens sociale onrust kunnen veroorzaken - en dit dreigement doet vermoeden dat zij dat vermoedelijk zullen aanstichten.

Zo ziet Democratie anno 2019 er dus uit:

"NGO's" presenteren de nieuw gekozen Oekraïense president een lijst met dingen die hij niet mag doen.
De betreffende website die de "voorwaarden" heeft gepubliceerd, heet "Ukraine Crisis Media Center", gefinancierd door o.a. de volgende organisaties en instellingen: de Amerikaanse ambassade,  International Renaissance Foundation (een NGO van Soros) en de National Endowment for Democracy (gefinancierd door de Amerikaanse belastingbetaler), de Ukrainian World Foundation (Canada), European Endowment for Democracy (EU); Matra Programme (de Nederlandse ambassade in Oekraïne); Internews Agency; Mondelez International en anderen.
Op de site staat sinds 23 mei een verklaring met de titel: "Joint statement by civil society representatives on the first political steps of the President of Ukraine Volodymyr Zelensky".

Daarin lezen we ondermeer het volgende:

Over the past five years, we, the undersigned, members of civil society organizations, have been actively defending Ukraine’s sovereignty and national interests in global information space and counteracting the Russian information war.
...
Our mission is to protect the values ​​that Ukrainians fought for during the Revolution of Dignity – freedom and dignity, the independence of Ukraine and protection of Ukrainian statehood, a democratic system of government, patriotism, courage, responsibility and honesty as the fundamental qualities of all Ukrainian citizens.
...
We remain politically neutral, but are deeply concerned about the first executive decisions taken by the newly-elected President. Unfortunately, they demonstrate a complete lack of understanding of the threats and challenges facing our country. We strongly disagree with the President’s intention to appoint members of former President Viktor Yanukovych’s regime to key government positions (...)
...
As civil society activists, we present a list of “red lines not to be crossed”. Should the President cross these red lines, such actions will inevitably lead to political instability in our country and the deterioration of international relations.



De laatste regel zegt gnoeg: Als activisten van het maatschappelijk middenveld presenteren we een lijst met "rode lijnen die niet overschreden mogen worden". Als de president deze rode lijn overschrijdt, zullen dergelijke acties onvermijdelijk leiden tot politieke instabiliteit in ons land en de verslechtering van de internationale betrekkingen.

Onder de vele ondertekenaars vinden we o.a. het "Ukraine Crisis Media Center" zelf (mede mogelijk gemaakt met subsidie van onze overheid - ons belastinggeld, dus - via het zogenaamde Matra-programma). Het Matra-programma verdeelde over 2018 voor in totaal 3.261.000 aan subsidies.

Het doorlopen van het lijstje met ondertekenaars laat zien dat veel van deze "maatschappelijke groeperingen" allesbehalve politiek neutraal zijn. Sterker: nogal wat van hen worden gedeeltelijk gefinancierd door de Amerikaanse regering, verschillende EU-regeringen (inclusief het ons land), de Europese Commissie zelf - en natuurlijk de alomtegenwoordige liberale manipulator/miljardair George Soros.

Het past natuurlijk wel in het plaatje van de "democratische" westerse maatschappij. Niet de kiezers hebben het voor het zeggen, maar de grote ondernemingen en de politici die hun belangen behartigen. En deze zogenaamde groepen die hechten aan democratische waarden, blijken daar dus in werkelijkheid heel anders over te denken.

Door het mede-ondertekenen van de verklaring gaat de Nederlandse overheid dus ook accoord met de inhoud ervan. Onze premier Rutte is als eindverantwoordelijke van het kabinet óók verantwoordelijk voor onze minister van Buitenlandse Zaken, zijn partijgenoot en VVD-miskleun Stef "brekebeen" Blok, die op zijn beurt verantwoordelijk is voor de subsidieverlening aan NGO's, dus ook het Ukraine Crisis Media Center.
Ergo: vanwege de verantwoordelijkheidslijnen is onze premier dus van mening dat de president van Oekraïne op moet passen NIET over de uitgezette "rode lijnen" te gaan, want anders.....

Ja... anders wat? Krijgen we dan weer een Maidan-plein actie, versie 2.0?  Eerder, in 2015, bleek uit gehackte e-mails dat George Soros betrokken was bij acties met de Amerikaanse regering (die er in Oekraïne $ 5 miljard aan heeft uitgegeven) en functionarissen van de Europese Unie in Oekraïne, met een plan waar hij, als hij erin zou slagen, miljarden zou kunnen winnen bij het plunderen van activa in dat land. Uiteraard zou dat ten koste van de Oekraïense burgers en van de belastingbetalers in de EU. Het een en ander is o.a. hier te lezen, op de site van de Washington Post, of hier.

Er wordt in ieder geval gedreigd met politieke instabiliteit, en dat kan het Westen gerust aan de Amerikanen overlaten. De nieuwe Oekraïense president moet het trouwens ook niet wagen het door de voorgaande regering ingezette strategische koers voor het lidmaatschap van de EU en de NAVO te vertragen, saboteren of af te wijzen. Hieruit blijkt al dat het slehts een kwestie van tijd is dat het door en door corrupte Oekraïne lid gaat worden van zowel de EU als de NAVO.
En als hij probeert samenwerkingsverbanden met de Europese en Euro-Atlantische partners tegen te werken, dan zal hij er van lusten! Vanzelfsprekend mag hij niet eens overwegen wetten die door zijn voorganger, de corrupte chocolademiljardair Porosjenko, zijn getekend, terug te draaien....

Zelensky doet er goed aan het voorbeeld van Poetin te volgen: heel wat van dat soort NGO's uit het land te schoppen. Het zijn geen democratisch ingerichte instellingen, alleen verlengstukken van onder andere de CIA en grote westerse concerns. Van de Nederlandse regering hebben wij nog geen reactie gelezen dat zij het met de inhoud van de verklaring niet eens is, en gezien het feit dat de publicatie twee dagen geleden is gedaan zal die ook wel niet meer komen.

De Amerikanen zeggen altijd dat ze democratie naar andere landen brengen. Zo ziet de democratie er in de praktijk dus uit.
En onze premier sluit zich er kennelijk graag bij aan!

Afdrukken Doorsturen