Waarom de Epstein-zaak weer aan de orde komt

De Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein is opgepakt op verdenking van het seksueel misbruiken van minderjarigen. De arrestatie komt ruim een decennium na zijn lachwekkende veroordeling in een geruchtmakende zaak, waarin hij door een schikking strafvermindering kreeg. Waarom wordt zo'n oude zaak weer opgerakeld?

We lezen op de site van GeenStijl o.a. het volgende:

Nieuwe ontwikkelings in de Pedo Zaak van de Eeuw. De voormalige POTUS Bill Clinton heeft in een officiële verklaring afstand genomen van de ranzige pedoo MeToo-praktijken van de Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein. Ook ontkent Bill Clinton dat hij een frequent flyer was aan boord van de Boeing Lolita Express naar een neuk resort op de Virgin Islands, waar 13/14-jarige meisjes werden uitgewoond door Echte Mensen (term tijdelijk geleend van Hans Laroes - red). Volgens het paniekpersbericht van Bill Clinton zou hij maar 4 x meegereisd zijn in het privé-vliegtuig van Epstein, en dan alleen nog naar saaie boekpresentaties van Erik Mouthaan en Rosanne Hertzberger, en iets in Afrika. Of Clinton ook voorkomt op de verzameling kinderporno die in de woning van Epstein is gevonden, moet nog blijken.


In een eerdere zaak van het NYPD, die tegen Anthony Weiner and voormalig assistente van Hillary Clinton Huma Abedin (waarover we destijds ook schreven), kreeg de politie van New York inzage in de verzonden, ontvangen en opgeslagen honderdduizenden berichten van de server van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en van Hillary Clinton's eigen thuisserver. Zij zagen al gauw hoe walgelijk een deel van de inhoud daarvan was en schakelden toen de FBI in. Volgens de oprichter van Blackwater, Eric Prince, troffen zij e-mails aan van State Department. Ze vonden een heleboel andere echt vernietigende criminele informatie, waaronder het witwassen van geld, inclusief het feit dat ook Hillary Clinton naar het sex-eiland ging met de veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein. Bill Clinton ging er meer dan 20 keer heen. Hillary Clinton ging er minstens zes keer naar toe.

Vanwaar nu al die belangstelling over Epstein, een jarenlang dooretterende zaak die maar niet van de grond wou komen?
We beginnen bij het begin.

In 2005 werd de politie van Palm Beach door de moeder van een jong meisje in West Palm Beach verteld dat haar dochter naar het huis van de Democratische donor Jeffrey Epstein was gebracht en haar was gevraagd om betaalde sex met hem te hebben. Dit leidde tot een intensief, een jaar lang durend undercover-onderzoek.

De politie doorzocht Epstein's huisafval en interviewde 17 getuigen, waaronder huishoudelijk personeel, die vertelden over seksspeeltjes en dildo's die waren achtergelaten, nadat de minderjarige meisjes waren vertrokken. Eén van Epstein's pooiers, een 20-jarige lokale vrouw genaamd Haley Robson - die $ 200 kreeg voor elke tiener die ze naar Epstein bracht - werkte op enig moment samen met de politie en vertelde hen dat ze "Heidi Fleiss" was. Ze verkregen verklaringen van vijf van Epstein's jonge slachtoffers, die zeiden dat ze $ 200 tot $ 300 hadden gekregen om verschillende seksuele handelingen met hem te doen. De politie deed een inval in Epstein's huis, vond expliciete foto's van tienermeisjes, belastende telefoongegevens - en het transcript van een van de meisjes op de middelbare school.

Maar toen de hoofdcommissaris van politie deze overvloed aan bewijsmateriaal naar de Democratische openbare aanklager van Palm Beach County Barry Krischer bracht, pakte deze de democraat-verkrachter aan met slechts één aanklacht: het vragen om prostitutie - inderdaad, de kindslachtoffers werden door hem als "prostituees" bestempeld - en hij bood Epstein een proeftijd aan.

Palm Beach politiechef Michael Reiter explodeerde van woede. (Ondertussen beweerde Epstein het slachtoffer te zijn van een antisemitische samenzwering op Palm Beach.) Chief Reiter schreef een open brief aan Krischer met de vraag aan de democraat om zichzelf van de zaak te halen. Vervolgens wendde hij zich tot de regering-Bush om gerechtigheid te zoeken tegen een Democratische donor/kinderverkrachter.

Een kindersexzaak met een Palm Beach miljardair kan behoorlijk groot uitpakken in de media. Het werd dan ook uitvoerig behandeld in de Britse pers, in de mainstream media in Florida, in The New York Post, en in Fox News. Bill O'Reilly bracht het verhaal op tv met zijn Fox News-show. Maar CNN en MSNBC repten met geen woord over een democratische aanklager die weigert een Democratische kinderverkrachter ter verantwoording te roepen.

Epstein had meer dan $ 145.000 aan Democratische kandidaten en "goede" doelen gegeven, waaronder Bill Clinton, John Kerry, Hillary Clinton en Chuck Schumer. Hij was een grote steun voor de Israëlische zaak. Bill Clinton en de democratische activist Ron Burkle waren frequente gasten op het privévliegtuig van Epstein, genaamd de "Lolita Express."  Waarom al die onaangenaamheden in de openbaarheid brengen?

Het is aan Chief Reiter te danken dat de Amerikaanse advocaat van president Bush in het zuidelijke district van Florida, Alex Acosta, de zaak wel degelijk heeft aangenomen, ondanks het feit dat alleen Epstein's kinderverkrachtingen in zijn vliegtuig, op zijn privé-eiland, of met meegebrachte meisjes over de staatsgrenzen heen het tot een federale zaak zou maken.

Als gevolg van het (door de Republikeinen geleide) federale onderzoek was Epstein uiteindelijk gedwongen om schuldig te verklaren aan twee staatsaanklachten, een vonnis van twee jaar gevangenisstraf te aanvaarden, zich als zedendelinquent te laten registreren en zijn slachtoffers schadeloos te stellen.

MSNBC of CNN hadden er nog steeds geen woord over gepubliceerd.

Voor zover Epstein schuldig pleitte aan een aanklacht van de staat, was de kwestie van zijn opsluiting niet in handen van de Amerikaanse advocaat. Het waren Democratische ambtenaren van de districtsgevangenis - niet de FBI - die Epstein in een privévleugel van de county-gevangenis plaatsten en hem toestonden gedurende zijn 13 maanden durende "gevangenisstraf" 12 uur per dag, zes dagen per week in zijn Palm Beach-landhuis door te brengen.

In 2014 hebben de briljante conservatieve advocaten Paul Cassell en Bradley Edwards een rechtszaak aangespannen tegen de federale aanklagers wegens het overtreden van de Crime Victims Rights Act in de Epstein-zaak. Democraat Krischer liet Epstein lopen. Maar hoe afschuwelijk het gedrag van Krischer ook was, de wet betreffende de rechten van slachtoffers van misdrijven is alleen van toepassing op federale vervolgingen.


Toen Cassell en Edwards hun zaak hadden ingediend, bevatten ze de getuigenissen van verschillende Epstein-slachtoffers, die meldden dat onder de mannen op "Orgy Island", waar minderjarige meisjes werden gebruikt als "seksslavinnen", zich onder andere Bill Clinton, Alan Dershowitz en Prins Andrew bevonden.

CNN besteedde uitvoerige aandacht aan de met celibrities gevulde beschuldigingen en nodigde Dershowitz uit om zichzelf te verdedigen en de aandacht te vestigen op de irrelevante prins. Verbazingwekkend, maar veelzeggend, is het feit dat CNN niet één keer de naam van Bill Clinton in de pleidooien noemde.
Slechts één show op MSNBC, "All In With Chris Hayes", maakte melding van deze schokkende zaak, maar ook hier werd de naam van Bill Clinton (door de kindslachtoffers als frequente Epstein-gast) niet genoemd.

Dit alles heeft zich zo'n dertien jaar geleden afgespeeld (wij schreven er destijds uitvoerig over), maar recentelijk zijn de nieuwsuitzendingen weer op het spoor gebracht van Jeffrey Epstein.

Bij een huiszoeking in Epsteins enorme huis in New York zijn honderden tot misschien wel duizenden naaktfoto's aangetroffen. Volgens aanklagers gaat het vermoedelijk om foto's van minderjarige meisjes. De afbeeldingen en videobeelden lagen deels weggestopt in een kluis, maar stonden ook op cd-roms buiten de kluis. Veel details over de vondst zijn nog niet prijsgegeven. De rechter weigert vooralsnog een borg vast te stellen voor Epstein (PDF hier), omdat hij vanwege zijn fortuin en zijn connecties als vluchtgevaarlijk wordt beschouwd.

Waarom het hernieuwde gevoel van fatsoen?

Het antwoord is: omdat men denkt een Trump-connectie te hebben gevonden. Er is een citaat uit 2002 van Donald Trump dat mooie dingen zegt over Epstein, en er is fotografisch "bewijs dat" Epstein één van de honderdduizenden mensen was die naar Mar-a-Lago zijn geweest. Ons inziens zegt dat net zoveel als dat er geruchten zijn dat hij ook in de Grand Canyon en het Empire State Building is geweest.

Maar zo werken de moderne westerse mainstream media: hetzelfde verhaal, dat al meer dan een decennium lang uit de openbaarheid wordt gehouden, verbinden aan president Trump - en gáán voor een Pulitzer Prize!

MSNBC's Lawrence O'Donnell, vijvoorbeeld, gaat helemaal los:
"... een vriend van Donald Trump, Jeffrey Epstein ..."
"... kinderhandelaar, kinderverkrachter en vriend van Donald Trump, Jeffrey Epstein ..."
"... een miljardairvriend van Donald Trump's ..."
Ook RTL Nieuws gaat (zoals gebruikelijk bij Trump) vol op het orgel:
"Steenrijke vriend Trump en Clinton aangeklaagd voor uitbuiten minderjarigen"

Onze eigen Volkskrant doet het subtieler, die plaatst een foto van Epstein samen met Trump. Het is dan wel een foto uit 1997 (!), maar goed....

Epstein was een "vriend" van Donald Trump, net zoals hij een "vriend" is van zóveel politici en zakenmensen. Hij is inderdaad in de club van Donald Trump geweest - dat wil zeggen, totdat Trump hem de toegang had ontzegd vanwege voorstellen aan de minderjarige dochter van een lid.

Wij denken zelf dat de aandacht voor Jeffrey Epstein en zijn lijst van Democratische hulpjes de komende tijd zal worden verlegd..... dit is immers een Trump-schandaal!
Het blijkt dat de Amerikaanse advocaat die toezicht hield op de federale vervolging, Alex Acosta, momenteel Secretary of Labor in de regering van Trump is. Trump kende Acosta's naam niet tijdens de vervolging van Epstein, maar liberalen denken dat ze het decennium-lange "vergrijp" van Trump hebben ontrafeld waarbij Acosta werd "beloond" omdat hij inschikkelijk zou zijn geweest in de zaak Epstein - ook bekend als "vriend van Donald Trump's".

Afdrukken Doorsturen