Amerikaanse (voor)verkiezingen 2020 (II)

Net als vier jaar geleden zullen wij ook dit jaar de Amerikaanse (voor)verkiezingen nauwlettend volgen, alleen al vanwege alle dubieuze en criminele randverschijnselen die die verkiezingen steeds weer kenmerken. Het is de achterkant van het nieuws, waarbij de focus vooral gericht wordt op de kandidaten en hun banden en belangen. Vandaag o.m.: Mike Bloomberg.

Terwijl mensen verbaasd kijken naar de achtergronden van de datarapporteringstoepassing, “de App”, die werd ingezet door de Iowa Democrat-partij en DNC voor gegevensverzameling zoals gebruikt in de Iowa Caucus, is er een nieuwe ontwikkeling opgedoken.

Het Department of Homeland Security (Binnenlandse Veiligheid - DHS), dat samenwerkt met verkiezingsfunctionarissen, heeft naar eigen zeggen de kennis om ervoor te zorgen dat computersystemen en systemen voor gegevensverzameling veilig zijn. Vandaag meldde het DHS dat hun aanbod om het datasysteem te controleren vóór de verkiezingsdag, door de Iowa Democrat Pary werd afgewezen.

Vanuit het perspectief van de DNC Club waren er drie strategische scenario's rond de Iowa-caucuses:
(1) verberg de ineenstorting van Joe Biden;
(2) verlaag de winst van Bernie Sanders en
(3) verdoezel een minder dan enthousiaste opkomst. Gezien de aard van de drie scenario's een bijna onmogelijke uitdaging.

Maar nu alles gewoon lijkt in te storten, fout te gaan en een puinhoop te worden, en als de uitkomsten vertraagd werden en de uitslag alle kanten op leek te kunnen gaan - in dàt scenario zouden alle drie scenario's kunnen worden beschouwd als "missie volbracht".
Want dat is wat er gebeurd is.

Ondanks inspanningen van de mainstream media, die keer op keer meldden dat Joe Biden de afgelopen zes maanden het deelnemersveld leidde - zelfs tijdens het Oekraïneverhaal, komt Joe Biden waarschijnlijk niet verder dan de vierde of vijfde plaats. Hij heeft mogelijk zelfs geen afgevaardigden in Iowa gekregen. Maar niemand zal daar nu aandacht aan schenken... en weinigen zullen zich afvragen hoe de "media-peiling" het zo bij het verkeerde eind had( tip: ze liegen).

De echte krantenkop over de Iowa Caucuses - die over meerdere dagen moest worden uitgesmeerd met stukjes van gegevens, is dat de Amerikaanse senator Bernie Sanders, die heeft beloofd de plundering door Wall Street van de rijkdom van de VS te stoppen, de "popular vote" in de staat leidt.

Bernie Sanders stond dus door al dat gedoe niet op het podium - geen resultaten betekent geen grote overwinning en momentum. Het zal wel worden meegedeeld dat Bernie Sanders heeft gewonnen, maar, ja, het levert niet dezelfde kieswaarde op.

Ondanks de inspanningen van de mainstream media en kabelnetwerken om de lang uitgestelde Iowa-stemgegevens te spinnen als een grote overwinning voor de 38-jarige Pete Buttigieg, wiens naam de meeste Amerikanen niet kunnen spellen of uitspreken, is het echte nieuws dat mensen in het hart van de VS de centristische establishment/Wall Street-agenda van voormalig vice-president Joe Biden verworpen hebben en de beloofde politieke revolutie van senator Bernie Sanders hartelijk hebben omarmd. Biden staat momenteel op een vierde plaats in de tellingen bij 71,44% van de uitgebrachte stemmen.

Er is waarschijnlijk meer ontnuchterend nieuws voor Wall Street aanstaande dinsdag. Volgens de laatste peiling van Boston Globe/WBZ-TV/Suffolk University onder waarschijnlijk democratisch actieve kiezers, heeft Sanders een aandeel van 24% bij de komende stemmingsronde in New Hampshire, terwijl Biden en Buttigieg MET een aandeel van 15% op afstand liggen. De primary van New Hampshire is aanstaande dinsdag 11 februari. Sanders is een bekende naam in New Hampshire- hij versloeg er vier jaar geleden Hillary Clinton met gemak.

Ons inziens gaat het dus helemaal niet om de "mislukte rapportage-app" die zogenaamd achter de Iowa-crisis zat (of de "kwaliteitscontrole", yeah, right), of het "schaduw"-techbedrijf dat achter de App zat en rechtstreeks verbonden is met het Clinton DNC-apparaat - die "toevallig" ook een connectie heeft met Buttigieg. Dat maakt nu niet meer uit; het is gebeurd. Het DNC wil gewoon niet dat Bernie Sanders de presidentskandidaat wordt - net zoals zij hem vier jaar geleden hebben gewipt om Hillary Clinton op die plaats te krijgen.

De campagne van Joe Biden is georganiseerd Astroturf (dat is een merknaam voor kunstgras. Meestal is het doel van astroturfing om politieke opvattingen te manipuleren of de reputatie van een bedrijf te verbeteren) maar hij moet de schijn ophouden. Warren en Buttigieg zijn niet-authentieke figuranten, maar ze moeten rondhangen om de supporters van Biden op te pikken en Bernie niet te groot te laten worden. Ondertussen zal de DNC-bestuurskamer alles doen wat nodig is om te voorkomen dat Sanders presidentskandidaat van de Democraten wordt..
De verkiezingsstrijd wordt nog veel lelijker. Hoe lelijk het zal worden, is al zichtbaar door de mate waarin de Club bereid is om de uitkomsten te manipuleren. Zo erg als het Iowa-programma was/is…. het is slechts een voorbode van hoe ver het DNC bereid is te gaan...

Waar we vandaag wel over moesten glimlachen was de Democratische cultleider van klimaatverandering Elizabeth Warren, die zich probeert te verstoppen achter een personeelslid, nadat ze betrapt werd op het verlaten van een privévliegtuig (en dat ze in de gaten kreeg dat ze door een camera in beeld was gekomen).
 


In navolging van de Iowa Caucuses, kondigde Mike Bloomberg, de voormalige burgemeester van New York City die daar een campagne financierde om termijnlimieten in te trekken en zichzelf daardoor een derde termijn als burgemeester te kunnen garanderen, aan dat hij niet alleen de advertentie-uitgaven voor zijn presidentiële campagne verdubbelt maar ook het aantal campagnestafmedewerkers, waardoor dat uitkomt op ongeveer 2.000 personen.

Bloomberg lijkt de intentie te hebben om elke herschikking van politieke controle van de ene (rijke) procent in Amerika tegen te werken. Hij financiert zelf zijn presidentiële campagne en heeft al $ 188 miljoen uitgegeven, meer dan het dubbele van de uitgaven van de campagne van senator Bernie Sanders, blijkt uit cijfers van het Centre for Responsive Politics.

Bloomberg is een multi-miljardair wiens rijkdom voortkomt uit het leasen van financiële dataterminals aan de handelsvloeren van Wall Street over de hele wereld. Bloomberg's politiemacht heeft met veel geweld opgetreden bij massale arrestaties van vreedzame demonstranten tijdens de Occupy Wall Street-protesten in 2012.

Mike Bloomberg is door zijn meerderheidsbelang ook eigenaar van Bloomberg News, dat in november aankondigde dat het geen onderzoeksrapporten over Mike Bloomberg of een andere Democratische kandidaat zou toestaan. Dat beleid gold echter niet voor zijn OpEd-columnisten.
Om 6.30 uur lokale tijd op maandag, de dag van de Caucuses in Iowa, publiceerde Bloomberg News een opiniekolom van Michael R. Strain, de directeur van economische beleidsstudies en een deelnemer van de door de rijke Koch-clan gefinancierde, rechtse, klimaatveranderings-sceptische denktank, het American Enterprise Institute (AEI). De headline schreeuwde het uit: 'Trump Hurts the Economy. Sanders Would Be Worse. Het artikel schetst een belachelijk doemscenario van wat er economisch zou gebeuren met de VS als Sanders zou worden gekozen, waarbij de legitieme dreiging van wat er zou gebeuren als Wall Street niet wordt aangepakt en nog eens $ 29 biljoen aan bailout nodig heeft, wordt genegeerd.

Je kunt je afvagen of - als een instelling als AEI op zijn mediaplatform Sanders in de grond stampt - Mike Bloomberg hierdoor in deze race laat zien wie hij in werkelijkheid is. (Bloomberg diende zijn eerste twee termijnen als burgemeester als een republikein.)

Volgens de Conservative Transparency-database is één van de grootste donoren van het American Enterprise Institute het Donors Capital Fund geweest, dat 26 miljoen dollar aan de denktank heeft verstrekt. In 2010 brachten we het nieuws dat bij dezelfde heimelijke non-profit, Donors Capital Fund, overal de vingerafdrukken zijn te vinden van miljardair Charles Koch. In de weken vóór de presidentsverkiezingen van 2008 had het meer dan $ 17.778.600 bijeen geharkt om een wijdverspreide reclamefilm te financieren - een verkiezing waarin de eerste zwarte man, Barack Obama, de democratische kandidaat voor het presidentschap was.

Bloomberg is een voorstander van het beheersen van de klimaatverandering. AEI heeft een tegenovergestelde agenda. Volgens Greenpeace: “American Enterprise Institute (AEI) heeft een lange staat van dienst in het verdraaien van de wetenschap en oplossingen van klimaatverandering. De argumenten neigen ertoe de nadruk te leggen op de ecologische en economische risico's van klimaatverandering, de kosten van het aanpakken van het probleem te overdrijven en de waarde van het voeren van een beleid helemaal in twijfel te trekken... Ken Green van AEI bood $ 10.000 (samen met reis- en verblijfkosten) aan elke wetenschapper die een rapport uit 2007 van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) wilde ondermijnen."  Volgens Greenpeace, dat zelf ook regelmatig een loopje neemt met de waarheid.

Dit is de eerste keer in de moderne geschiedenis dat de VS een presidentiële kandidaat heeft met onbeperkte miljarden om aan zijn campagne te besteden en die een media-imperium bezit die in staat en bereid lijkt zijn tegenstanders te vermorzelen. Dat is een nieuwe bedreiging voor vrije en eerlijke verkiezingen (zo die nog bestaan) die zorgvuldig moet worden gevolgd.

 

Afdrukken Doorsturen