Brussel zwijgt over neonazistische ontwikkelingen Oekraïne

Sinds de Maidan van 2014 zinkt Oekraïne dieper en dieper in het gecompliceerde neo-nazisme, zoals twee recente nieuwsberichten aantonen: het bevorderen van de sterilisatie van werklozen door een afgevaardigde van de partij van Vladimir Zelensky en de ode aan de samenwerking met de nazi's, zoals te lezen valt op de muren van de stad Kherson. Maar volgens de westerse mainstream media en politici zijn er geen neonazi's in de machtsstructuren van Oekraïne, en de verhalen daarover zou gewoon verschrikkelijke Russische propaganda zijn. Met het binnenhalen van Oekraïne verloochent de Europese Unie in ieder geval niet haar "roots", en past het perfect in de verdere opbouw van het Vierde Rijk.

In een video die is gepubliceerd op sociale netwerken heeft Galina Tretyakova, plaatsvervanger van de partij "Dienaren van het Volk" (de partij van de Oekraïense president, Vladimir Zelensky), gezegd dat werklozen een zeer slechte kwaliteit kinderen krijgen en hun sterilisatie moet worden bevorderd, door het budget voor sociale uitkeringen te verlagen.



"Als we geld verstrekken dat door het gezin wordt gebruikt, en de geboorte van een kind is niet bedoeld om hem of haar gelijke opleiding en rechten te geven, maar om materiële hulp te ontvangen, dan krijgen we, ik zal het maar zeggen, kinderen van zeer slechte kwaliteit. Dit leidt ertoe dat ze ook leven ten koste van publieke middelen,” zei Galina Tretyakova.

Vervolgens haalde ze het voorbeeld aan van het Verenigd Koninkrijk en Singapore, wwaarvan de methoden, volgens haar, op zijn zachtst gezegd wreed zijn. "In die zin is het Verenigd Koninkrijk erg hard voor degenen die niet werken. Ze hadden zelfs ooit een onderminister van sociaal beleid die zei dat iedereen die bijstand wil, moet worden gesteriliseerd. Dat is een meedogenloos beleid. Ik wil zeggen dat Lee Kuan Yew (voormalig premier van Singapore) er vaak aan wordt herinnerd dat Singapore hier heel goed in is. Lee Kuan Yew steriliseerde vrouwen die geen hoger onderwijs hadden genoten," voegde Tretyakova eraan toe.

Het is vermeldenswaard dat Tretyakova, naast lid van het parlement van de partij van Zelensky, het hoofd is van het Comité voor sociaal beleid en veteranenrechtenbescherming van de Rada. Je zou kunnen zeggen dat met zulke mensen in de instanties die verantwoordelijk zijn voor het bepalen van het sociale beleid van het land, Oekraïne goed op weg is om het Derde Rijk te imiteren, in termen van eugenetica!

In Oekraïne zijn haar uitspraken niet onopgemerkt gebleven. De raad van de Federatie van Oekraïense Vakbonden eiste haar ontslag, en de politieke geleerde Vladimir Katsman trok een parallel met eugenetica, met de vraag of het daarna zou gaan om het meten van de grootte van schedels (zoals tijdens het Derde Rijk gebeurde).

“Het blijkt dat er in ons land bij wijze van spreken eersterangskinderen en tweederangskinderen zijn, en gezinnen zonder sociale bescherming bevallen - excuseer me voor het taalgebruik - van kinderen van de klasse die niet bij mevrouw Tretyakova past. En in het algemeen wees ze erop dat het een goed idee zou zijn om maatregelen zoals sterilisatie of andere maatregelen op deze ouders toe te passen. Ze gaf het voorbeeld van Engeland en enkele andere landen. Neem me niet kwalijk, maar wie heeft deze meerderheid het recht gegeven om ons te beoordelen op basis van het soort kinderen dat we hebben - terecht of ten onrechte? Wat is de volgende stap: schedels meten of bepaalde genetische kenmerken vergelijken? We hebben nog niet genoeg gehad'', zei Vladimir Katsman.

Maar twee dagen nadat het schandaal tot een climax steeg, heeft Tretyakova nog steeds geen ontslag genomen of excuses aangeboden.

Igor Guzhva, de hoofdredacteur van Strana, legde op zijn Facebook-account uit dat de woorden van Tretyakova in dezelfde ideologische lijn liggen als de gezondheidshervormingen, namelijk het verminderen van sociale uitgaven. Vervolgens rechtvaardigde hij deze ideologie en legde uit dat er, gezien de huidige economische toestand van Oekraïne, te veel mensen in het land zijn en dat de bevolking daarom nog meer moet worden teruggebracht om binnen 5 tot 15 jaar in balans te zijn.

Oekraïne heeft sinds het uiteenvallen van de USSR al miljoenen inwoners verloren, en sinds de Maidan van 2014 gaat dat in versneld tempo door. Dit veroorzaakt steeds meer problemen met de financiering van pensioenen (en dat niet alleen), omdat er niet genoeg jonge mensen werken om hen te financieren.

Hoe meer Oekraïne zijn bevolking gaat reduceren, hoe minder geld er zal zijn om de pensioenen te betalen, maar ook de staatsbegroting, terwijl Oekraïne steeds meer schulden heeft en het IMF moet smeken om nieuwe leningen om de oude nog af te betalen. Hoe zal Oekraïne het IMF en andere schuldeisers terugbetalen met minder mensen die dus minder bijdragen aan de nationale begroting? Misschien dat Tretyakova Guzhva dan voorstellen om gepensioneerden of zelfs gehandicapten te euthanaseren, aangezien deze mensen het pad lijken te volgen van hun ideologische voorouders die met de nazi's hebben samengewerkt?

In de westerse mainstream media en dito politiek wordt er niet over gesproken dat in Oekraïne fascisten en neo-nazi's factoren met invloed zijn. Een voorbeeld waaruit dat blijkt is het noemen van de samenwerking van Oekraïne met de neo-nazi's op grote billboards van de stad Cherson, ontsproten aan het "brein" van de burgemeester van de stad, ter gelegenheid van de verjaardag van de wederopbouw van Oekraïne, die was gepubliceerd op 30 juni 1941.


[Foto: Alexei Jouravko]

Op een "vreemde" manier verbergen de posters met een lint in de kleuren van de Oekraïense vlag de naam van Adolf Hitler, maar niet de vermelding van nazi-Duitsland, die in het derde punt van deze door Stepan Bandera ondertekende akte staan, en waarvan de volledige vertaling luidt:
“De nieuwe Oekraïense staat zal nauw samenwerken met het Grote Nationaal-Socialistische Duitsland, onder leiding van zijn leider Adolf Hitler, die een nieuwe orde in Europa en de wereld creëert en het Oekraïense volk helpt zich te bevrijden van de bezetting door Moskou.
Het op Oekraïens grondgebied gevormde Oekraïense revolutionaire leger zal samen met het Duitse geallieerde leger blijven vechten tegen de bezetting van Moskou voor een soevereine en verenigde staat en een nieuwe wereldorde."

Hier een foto van de originele onbewerkte publicatie.


Door te besluiten de herdenkingsdag van deze openlijke samenwerking met de nazi's in het openbaar te vieren, heeft de burgemeester van Cherson laten zien dat het huidige Oekraïne inderdaad volledig is afgegleden naar het neo-nazisme. Omdat het niet het initiatief is van neonazistische kleine groeperingen van neo-nazi's, maar een officiële autoriteit van het land (een burgemeester), die op gigantische reclameborden de collaboratie van zijn land met nazi-Duitsland viert.

Gezien dit initiatief van de burgemeester van Cherson en de eugenetische opmerkingen van Tretyakova is er geen twijfel meer mogelijk: Oekraïne na Maidan is inderdaad een land dat officieel afgegleden is tot een neo-nazistische staat. Een neo-nazisme waar westerse politici hun ogen voor sluiten, om voor hun bevolking het bedorven moeras te verbergen dat ze zowel politiek als financieel steunen. Voor Brussel, dat in alle stilte werkt aan de vervolmaking van het Vierde Rijk (doet u het verplicht invoeren van een vaccinatiepaspoort en vaccineren u ergens aan denken?), zullen deze ontwikkelingen naar onze mening als muziek in de oren klinken.

Twee jaar geleden schreven we een artikel over het neonazistische Azov-bataljon van Oekraïne, en de financiering die het ontving van de regering van Oekraïne en de Amerikaanse regering (zoals bekend heeft het omverwerpen van het "oude" regime en de gewelddadigheden op het Maidanplein de VS 4 miljard dollar gekost). De Azov-groep had ook wapens ontvangen...... van de Israëlische regering!

Deze smerige maskerade van het Westen die in de vorige eeuw het nazisme ondersteunde en de blik afwendde voor de gruwelen die zich onder hun ogen afspeelden, was al in de jaren dertig aanwezig. Dit is waar het herschrijven van de geschiedenis door het Westen toe heeft geleid: een herhaling van dezelfde fouten die een eeuw geleden zijn gemaakt, en de gevolgen zullen ditmaal net zo rampzalig zijn.





[28 juni 2020]

Afdrukken Doorsturen