VS trainen Oekraïense piloten voor te leveren f-16's

Na de toezegging van westerse landen om naar Oekraïne gevechtstanks te sturen, bereiden de Amerikanen zich nu voor om F-16 straaljagers naar Oekraïne te sturen. Een Derde Wereldoorlog lijkt onafwendbaar.Nou, dat heeft niet lang geduurd. Gisteren, vrijdag 27 januari, meldde The Hill dat er een "doorbraak" is bereikt bij het sturen van F-16 straaljagers naar Oekraïne, na een overeenkomst over het verwerven van gevechtstanks van Duitsland en de Amerikaanse regering.

"Hoopvolle tekenen", meldt The Hill. “De levering van jets lijkt veel minder onwaarschijnlijk nadat de regering-Biden een grote ommezwaai maakte door ermee in te stemmen 31 Abrams-tanks naar Oekraïne te sturen.” De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft zich allang geschikt in een marionettenrol van de VS, en heeft conform het bevel van Washington zijn eerdere mening aangepast. Hij zou zich zogenaamd tegen het sturen van gevechtstanks hebben verzet, maar zei later dat hij dat zou doen als de Amerikaanse regering het "eerst ging doen", een soort uitdaging tussen basisschooljongens. Scholz knikte uiteindelijk en stemde ermee in zijn Leopard 2-tanks naar Oekraïne te sturen.


De situatie voor het Oekraïense leger moet zeer ernstig zijn. De situatie is ook verergerd door de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, mevrouw Baerbock, toen ze tijdens een zitting van de Raad van Europa zei:"...omdat we in oorlog zijn met Rusland en niet met elkaar." De Duitsers proberen haar uits[raak nog te verzachten, maar het kwaad was al geschied.

Oekraïne neemt het inmiddels ook op tegen buren als Hongarije. Een grote Hongaarse minderheid woont in Oekraïne, in Transkarpatië, en Boedapest is helemaal niet blij met de gedwongen mobilisatie van deze in Hongarije geboren Oekraïners en heeft geklaagd over Kiev's grove aanpak van rekrutering. Hierover schreven wij een paar dagen geleden. En dan komt ex-president Trump ook nog aankakken en kondigt aan dat hij de oorlog in Oekraïne binnen 24 uur zou kunnen beëindigen. Vergelijkingen zouden in Oekraïne kunnen worden gemaakt met Afghanistan, toen de geallieerden plotseling halsoverkop op de vlucht sloegen. En corruptie in Oekraïne heeft ook niet bepaald een positief effect op de reputatie van dat land. Het probleem is al lang bekend, maar men praat er niet graag over. Dat aan Oekraïne geleverde wapens - niet alleen handvuurwapens - al in verschillende Europese landen en naar verluidt zelfs in Afrika zijn opgedoken, baart niet alleen Europol zorgen. En Zelensky zag zich onlangs ook nog  gedwongen verschillende onderministers en gouverneurs te ontslaan; wegens corruptie. Kwestie van pot en ketel, lijkt ons.

Evenmin kan het nazi-probleem in Oekraïne zomaar terzijde worden geschoven; het bestaat. En het is ook een feit dat Rusland en het Russische leger zich anders gedragen dan eigenlijk werd verwacht. De sancties werken lang niet zo goed als gehoopt. De Russische olie- en gaswinsten stijgen zelfs, het leger ziet er niet uitgeput uit en wapens en munitie raken niet op.

Oekraïne kwam ook aan bod op het World Economic Forum. Het ging niet alleen om de militaire situatie, maar ook om wat er daarna gebeurde. Ook de ceo's van Black Rock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, en Goldman Sachs, de criminele grootbank, spraken er. Er werd gezegd dat westerse investeerders na de oorlog "het land met geld zouden overspoelen". De twee grootmachten in de financiële sector zullen Zelensky adviseren en in het land investeren – als Zelensky dan nog iets te vertellen heeft. Met dit vooruitzicht op een geldstroom zal Oekraïne volledig afhankelijk worden van het Westen, voornamelijk van de VS. Oekraïne, een land dat door het Westen in de uitverkoop wordt gegooid.

De oorlog moet echter eerst nog maar eens gewonnen worden en daarom wordt er nu extra ingezet om zwaar materieel naar de Oekraïne te brengen. In theorie zou Oekraïne net zoveel tanks, pantservoertuigen, artillerie, raketsystemen, enz. moeten hebben als sommige grote landen bij elkaar hebben - als het meeste al niet tot schroot is geschoten. En Rusland, zo lijkt het, heeft nog steeds meer van dat alles.

Maar Scholz probeert de zaak te sussen. “Er zullen geen gevechtsvliegtuigen worden geleverd aan Oekraïne. Dit werd al heel vroeg duidelijk gemaakt, ook door de Amerikaanse president," zei Scholz toen hij terugkwam op zijn woord en ermee instemde dat de gevraagde tanks zo spoedig mogelijk zouden worden gestuurd. Scholz' woord is dus ook niets waard.

Amerikaanse neocons - zoals de senatoren Richard Blumenthal, Sheldon Whitehouse en de altijd oorlogszuchtige Lindsay Graham - vieren al de escalatie. “De combinatie van tanks, gevechtsvliegtuigen en ATACMS zal Oekraïne helpen het komende Russische offensief het hoofd te bieden en zowel in het oosten als in het zuiden in de aanval gaan in een poging het vermogen van Rusland om door te vechten in Oekraïne verder uit te hollen. Laten we de Oekraïners alles geven wat ze nodig hebben om te winnen, nu”, vertelde het trio in een verklaring.

The Hill gelooft dat het sturen van F-16 straaljagers naar Oekraïne "niet waarschijnlijk zal worden gezien als een grotere escalatie". We weten zeker dat Poetin en de Russen het daar niet mee eens zijn.

Ondertussen is er nieuws dat aangeeft dat Oekraïense piloten al trainen om met F-16's te vliegen. Kolonel Yuriy Ignat, de woordvoerder van het luchtmachtcommando van de strijdkrachten van Oekraïne, liet zich o.a. tegen het Spaanse El Pais dit ontvallen.
Ignat zei onlangs (google translate):


"Onze militaire piloten gingen naar de Verenigde Staten, er werd geld uitgetrokken voor de opleiding van onze piloten... Met andere woorden, het onderwerp luchtvaart is nooit van de agenda verdwenen, zei de vertegenwoordiger van de luchtmacht. Het type vliegtuig dat waarschijnlijk aan Oekraïne zal worden geleverd, en de bijbehorende opleidingsvoorwaarden (personeel - red.) zijn al bepaald. Naast cockpitbemanningen leiden de Amerikanen volgens Ignat ook luchtvaartingenieurs op.

Het besluit om Oekraïense piloten op te leiden werd echter afgelopen juli al genomen, hoewel er in de mainstream media bijna niets over werd gemeld. "Het Huis van Afgevaardigden keurde $ 100 miljoen aan financiering goed om Oekraïense piloten op te leiden voor het gebruik van Amerikaanse vliegtuigen als onderdeel van de National Defense Authorization Act die deze week 329-101 is aangenomen", meldde DefenseNews.

De Amerikaanse senator Adam Kinzinger, Rep-Illinois, vertelde Defense News dat hij hierover contact heeft gehad met Kiev en dat hij de $ 100 miljoen voor training deze week heeft toegevoegd als een amendement op de defensieautorisatiewet om een eventuele verschuiving te vergemakkelijken van de militaire hardware van Oekraïne, weg van technologie die stamt uit het Sovjettijdperk. Bronnen binnen de Amerikaanse defensie hebben duidelijk gemaakt dat verouderde MiG-29's die vanaf Ramstein Air Base in Duitsland aan Polen worden geleverd, niet voldoende zullen zijn om de onmogelijke droom te ondersteunen om het Russische leger te vernietigen, dat wil zeggen, zonder kernwapens.

F-16's zullen de Russische Speciale Militaire Operatie in Oekraïne niet stoppen. De westerse mainstream media zwijgen bijvoorbeeld over het Russische Prometheus (S-500 Prometey) hypersonische luchtafweerwapen. De S-500 is in staat om maximaal 10 ballistische hypersonische doelen te detecteren en tegelijkertijd aan te vallen, objecten die vliegen met een snelheid van 5 kilometer per seconde, volgens TASS. Deze snelheid is een probleem voor de F-16. Het begint te rammelen en dreigt uit elkaar te vallen bij Mach 1.6, volgens een bericht op Business Insider. Supersonische snelheden zijn echter geen partij voor een raket die met Mach 5 en hoger reist. Dit is vijf keer de snelheid van het geluid, ongeveer 3.705 mijl (een kleine 6.000 km) per uur.

Turkije testte een vorige generatie Russische S-400-raketten tegen F-16's. "Waarom zou Ankara de van Rusland gekochte S-400 testen tegen zijn eigen F-16's, tenzij het op aandringen van Moskou was om te zien hoe het presteerde?" speculeerde de Jerusalem Post in 2020. Het is geen moeilijke vraag om te beantwoorden. Rusland moet worden uitgesloten als concurrent.

Een document van de Amerikaanse Rand Corporation getiteld "Overextending and Unbalancing Russia” meldt o.a. het volgende:
"Een team van RAND-experts ontwikkelde economische, geopolitieke, ideologische, informatieve en militaire opties en beoordeelde deze kwalitatief op hun waarschijnlijkheid van succes bij de uitbreiding van Rusland, hun voordelen en hun risico's en kosten."
In het kort komt het erop neer Rusland te vernietigen, het in een verarmd achtergebleven gebied te veranderen (zoals het was in de 19e eeuw), en de bevolking "strategisch" te ondervoeden, uit te hongeren en te veroordelen tot ellende en een vroege dood. Kortom, een herhaling van de jaren negentig, alleen dit keer op steroïden.

“Het rapport merkt op dat Rusland ‘diepgewortelde’ zorgen heeft over westerse inmenging en mogelijke militaire aanvallen”, schrijft Rick Sterling voor Al Mayadeen, een onafhankelijke Arabische satellietnieuwszender. Ongetwijfeld. De doorsnee Rus wordt elk jaar op 9 mei herinnerd aan het enorme offer dat het Russische volk bracht in de succesvolle maar dure poging om de Wehrmacht uit Rusland te verdrijven en op zijn beurt het Rode Leger westwaarts naar Berlijn te laten marcheren. Dergelijke herinneringen aan afschuwelijk lijden werden ongetwijfeld weer aangewakkerd toen de afgelopen week werd aangekondigd dat Duitse gevechtstanks met het Duitse ijzeren kruis (Balkenkreuz) naar neonazi's in Oekraïne worden gestuurd.


Het is in dit kader alweer meer dan 80 jaar geleden dat de nazi-dictator Adolf Hitler nationale zelfmoord pleegde voor Duitsland door de Verenigde Staten de oorlog te verklaren - als resultaat van een succesvolle maar weinig bekende campagne voor psychologische oorlogsvoering van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt tegen Hitler om hem te provoceren om een ommezwaai te maken nadat hij de hele oorlog tot dan toe alles had gedaan om te voorkómen dat hij een oorlog met de VS uitlokte.

De oorzaak van Hitlers abrupte beslissing om de oorlog te verklaren was het besluit van president Roosevelt een week eerder om Amerika's uiterst geheime oorlogsplan bekend als Rainbow Five te lekken, een plan waarin de VS werd opgeroepen een leger van tien miljoen troepen te mobiliseren en vijf miljoen van hen in te zetten om het door Duitsland bezette Frankrijk binnen te vallen.

Binnen drie en een half jaar hadden de geallieerden vervolgens Duitsland van de wereldkaart geveegd en in zes stukken uiteengereten, waardoor het land een regering of een leger werd ontnomen om het te verdedigen tegen de ontberingen van zijn bezetters. Het land werd met ijzeren vuist geregeerd door een gezamenlijke militaire VS-Brits-Franse-Sovjetdictatuur. De omstandigheden verbeterden niet voor het verslagen naoorlogse Duitsland tot de Berlijnse luchtbrug van 1949, toen de westerse geallieerden de gedeeltelijke soevereiniteit van Duitsland herstelden en hun bezettingszones samenvoegden tot wat bekend werd als West-Duitsland.

Het lot van nazi-Duitsland vormt een onheilspellend historisch precedent waarover Amerikaanse (en zeker Europese) leiders serieus zouden moeten nadenken, gezien het feit dat president Joe Biden dezelfde weg volgt als Hitler en een irrationeel buitenlands en nationaal veiligheidsbeleid van nationale zelfmoord nastreeft. Dat heeft namelijk een onaanvaardbaar groot vooruitzicht op het uitlokken van de vernietiging van de Verenigde Staten van Amerika en Europa, net zoals Hitler meer dan acht decennia geleden onbewust de vernietiging van Duitsland veroorzaakte door de oorlog aan de Verenigde Staten te verklaren.

Met name Bidens uiterst roekeloze en gevaarlijke beleid om een steeds escalerende proxy-oorlog tegen Rusland in Oekraïne te voeren en het vooruitzicht dat hij zijn dreigement om Taiwan militair te verdedigen tegen de geplande invasie van het eiland door communistisch China, waarmaakt. Ook dit is een actie die de dreigende Derde Wereldoorlog nog dichterbij zal brengen dan nu al het geval is.

In een van zijn laatste waarschuwingen aan het adres van de VS en de NAVO om te stoppen met het bewapenen van Oekraïne en hen af te houden van een directe militaire interventie in de oorlog, twee dagen nadat de VS de verjaardag van de Japanse verrassingsaanval op Pearl Harbor herdachten, dreigde de Russische president Vladimir Poetin met een overweldigende nucleaire verrassingsaanval te lanceren tegen de VS en de NAVO als “ook maar één raket” het Russische luchtruim binnenkomt, inclusief de vier Oekraïense oblasten die eind september door Rusland zijn geannexeerd.

Een even verontrustend signaal was dat hij dreigde de Russische nucleaire doctrine te herzien om Rusland in staat te stellen een preventieve nucleaire eerste aanval tegen de VS en de NAVO uit te voeren als ze hun proxy-oorlog tegen Rusland blijven escaleren door Oekraïne te helpen doelen in Rusland te raken. En dat terwijl momenteel Russische nucleaire raketten worden gebruikt uitsluitend bedoeld om te worden gebruikt als reactie op existentiële conventionele, cyber- en/of nucleaire aanvallen op Russisch grondgebied. De verklaring van Poetin was een directe reactie op de aanvallen van Oekraïne met drone-raketten op twee Russische nucleaire vliegbases, die naar verluidt twee Russische TU-95 Bear nucleaire bommenwerpers vernietigden en ten minste één Backfire-bommenwerper beschadigden.


Deze aanvallen volgen op de voortdurende aanvallen op het hoofdkwartier van de Russische Zwarte Zeevloot in Sevastopol, waar Rusland een aantal nucleair bewapende oorlogsschepen stationeert, evenals het zinken van het Russische vlaggenschip van de Zwarte Zeevloot, met de geleide raket Moskva eerder dit jaar. Poetin is verbazingwekkend terughoudend gebleken in zijn reacties op deze door de VS gesteunde raketaanvallen op de Russische nucleaire overbrengingsplatforms, maar we krijgen sterk de indruk dat zijn geduld op begint te raken.

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg stelt nu dat de NAVO op de rand staat van een volledige nucleaire wereldoorlog met Rusland over Oekraïne. Je zou verwachten dat als dit tot zijn botte hersenen begint door te dringen, hij zou gaan aansturen op de-escalatie. Als de VS en de NAVO zich buiten de oorlog in Oekraïne zouden houden, zou er geen kans zijn op het uitbreken van een onnodige wereldoorlog met Rusland. De waarheid is dat de oorlog in Oekraïne niets te maken heeft met de veiligheid van de VS of de NAVO. Poetin begon de oorlog om het de facto NAVO-lidmaatschap van Oekraïne ongedaan te maken en het terug te brengen naar de status van neutrale bufferstaat. Zolang dat doel niet is bereikt, zal de oorlog blijven escaleren.

Inmiddels is de regering-Biden naar verluidt ook teruggekomen op haar besluit om Oekraïne geen langeafstandswapens te leveren (die Oekraïne in staat te stellen Russische militaire en strategische industriële doelen diep binnen Russisch grondgebied aan te vallen en te vernietigen). Amerikaanse functionarissen zeggen dat er niets van tafel is als het gaat om meer capabele wapens met een groter bereik voor Oekraïne om diep op Russisch grondgebied aan te vallen.

Deze beslissing vertegenwoordigt een verbluffende omkering van het eerdere beleid van de Biden-regering, dat was om Rusland er niet toe te brengen de oorlog te laten escaleren naar nucleair niveau. De beleidswijziging van de Amerikanen vertegenwoordigt dus een grotere  escalatie van de oorlog waardoor Russisch nucleair gebruik veel waarschijnlijker wordt. De volgende stap lijkt dus dat de VS en hun NAVO-bondgenoten Oekraïne nu voorzien van nucleair geschikte F-16 jachtbommenwerpers of raketten met een bereik van meer dan 300 mijl om diep in Rusland aan te vallen, misschien zelfs gericht op de Russische hoofdstad Moskou. Aangezien F-16-jagers nucleair geschikt zijn zou Poetin kunnen besluiten om de VS, de NAVO en/of Oekraïne te vernietigen om te voorkómen dat wat hij beschouwt als een existentiële bedreiging voor Rusland.

We hebben zo'n idee dat Amerikanen geen enkel idee hebben wat een Derde Wereldoorlog zou betekenen - of ze weten het wel maar denken op veilige afstand te zitten van het Europese slagveld. De nucleaire geest die president Truman bijna tachtig jaar geleden uit de fles liet, is niet meer in de fles te proppen. Een derde wereldoorlog zou niet een halve wereld verwijderd van de VS worden uitgevochten, het zou (ook en vooral) in de VS worden uitgevochten, te beginnen met een Chinees-Russische cyber/EMP/nucleaire apocalyps tegen het thuisland van de VS - binnen enkele dagen of weken, zo niet uren na het begin. Zo'n onconventionele aanval (Rusland, China en Noord-Korea) zou zonder waarschuwing kunnen plaatsvinden en vooral als het Westen tegelijkertijd tegen drie nucleair gewapende vijanden zou vechten, zouden we waarschijnlijk niet weten welk land ons had aangevallen en tegen wie we wraak moesten nemen. Volgens een rapport gepubliceerd door de Amerikaanse Congressional EMP Commission zou het binnen een jaar waarschijnlijk de dood tot gevolg hebben van 275 miljoen Amerikanen, gevolgd door Russische en Chinese troepen die de kustgebieden van de VS binnenvallen en bezetten, die weinig of geen weerstand zouden ondervinden als 31 miljoen overlevenden moeten vechten om de laatste restjes voedsel en water om hun gezin te onderhouden.

Al maanden roept de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de NAVO op om een preventieve aanval uit te voeren op het Russische nucleaire arsenaal, bijvoorbeeld nog op 6 oktober vorig jaar, om te voorkómen dat Rusland een of meer tactische kernwapens tegen Oekraïne kan gebruiken om zijn voorwaardelijke overgave af te dwingen. Op 5 december ondernam Oekraïne eenzijdige actie om een preventieve aanval uit te voeren op de Russische nucleaire bommenwerpers toen het twee raketaanvallen uitvoerde op de Russische luchtmachtbases Engles-2 en Dyagilevo, waarvan de laatste zich op slechts 160 kilometer van Moskou bevindt.

Oekraïne heeft eerder drone-aanvallen uitgevoerd op de marinebasis van de nucleair bewapende Russische Zwarte Zeevloot in Sebastopol. Op basis van satellietfotografie weten we dat deze aanvallen ten minste één Russische TU-95 'Beer' strategische nucleaire bommenwerper hebben beschadigd en een andere TU-22M 'Terugslag' nucleaire bommenwerper hebben beschadigd. Het behoeft geen betoog dat deze Oekraïense aanvallen op het nucleaire arsenaal van Rusland, samen met de Oekraïense aanvallen op het hoofdkwartier van de Russische Zwarte Zeevloot met kernwapens in Sebastopol, een verhoogd risico op Russische nucleaire escalatie als reactie hebben gecreëerd. Oekraïne gebruikt naar verluidt enkele langeafstandsgrond-luchtraketten om Russische doelen aan te vallen, waaronder recentelijk een olieraffinaderij die werd geraakt door een door Polen geleverde Oekraïense SA-125 SAM.

Yuri Knutov, een Russische militaire historicus en directeur van het Museum of Air Defense Forces (ADF), voorspelt dat Moskou waarschijnlijk het volgende doelwit van Oekraïne zal zijn. Als Oekraïne een raketaanval op Moskou zou lanceren, zou Poetin daar waarschijnlijk zeer sterk op reageren, hetzij met een nucleaire of EMP-aanval op Kiev, of misschien met een massale ruimte- of cyberaanval tegen de VS en de NAVO, waarbij hij minimaal alle westerse satellieten zou uitschakelen (waarvan wordt aangenomen dat ze het Oekraïense leger in elk stadium van de oorlog hebben geholpen). Dat zou op zijn beurt kunnen leiden tot het uitbreken van een Derde Wereldoorlog die onvermijdelijk zou escaleren tot nucleair niveau, waarschijnlijk resulterend in de totale vernietiging.

[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][28 januari 2023]

 

Afdrukken Doorsturen