Bijgewerkte Covid-prik werkt (niet) bij nieuwe varianten

Niet dat ze ooit hebben gewerkt, maar nu nog meer, als dat überhaupt mogelijk is.De New York Times heeft een artikel gepubliceerd met als kop: "Wat u moet weten over de nieuwe Covid Booster Shots." De ondertitel voegde er onheilspellend aan toe: “De bijgewerkte vaccins zouden binnen een paar dagen beschikbaar kunnen zijn.” Een opmerkelijke bekentenis werd stilletjes in het verhaal weggestopt.

Het artikel vertelt de lezer ogenschijnlijk dat de toezichthouder FDA (Food and Drug Administration) inmiddels de nieuwe boosters van het 2023-model van zowel Pfizer als Moderna heeft goedgekeurd, en de CDC (Centers for Disease Control and Prevention) heeft er eergisteren een stempel van goedkeuring op gezet. Dit keer kan het niemand iets schelen, de injectie is goedgekeurd, zonder enige klinische proef, ook geen acht muizen, zelfs niet één muis.

Overigens was de Europese autoriteit EMA al op 31 augustus akkoord gegaan met de nieuwe prikacties.

En die CDC... dr. Nirav Shah, adjunct-directeur van de CDC, stuurde zijn plan zo'n twee weken geleden naar The New York Times:
"Covid kan nog steeds vervelend zijn, zelfs als je daardoor niet in het ziekenhuis belandt. Een boostershot zal de potentie ervan verminderen. Shah stelt dat kinderen (ouder dan 6 maanden) dit najaar ook een Covid-injectie moeten krijgen, ook al is hun eigen Covid-risico zeer laag."
Dat maakt de volgende grafiek, die de CDC bij haar presentatie op pagina 17 van een 18 pagina's tellend document aan haar adviescommissie heeft begraven, nog verbluffender.

"Ongeveer negen van de tien Amerikanen ouder dan 75 jaar die dit jaar vanwege Covid in het ziekenhuis zijn opgenomen, hebben de mRNA-injecties ontvangen. (Niet met Covid, tégen Covid.) Op dezelfde manier waren volgens de CDC vijf van de zes Amerikanen tussen 65 en 74 jaar die in het ziekenhuis waren opgenomen vanwege Covid, gevaccineerd. En zelfs onder de volwassenen onder de 50 jaar waren twee op de drie gevaccineerd."

We hebben hier al eerder over geschreven (link hier) en zouden niet de behoefte hebben er nog wat aan toe te voegen, maar halverwege het verhaal in de New York Times is er een vreemd stukje interessante informatie begraven. Het gaat over de prikinnovatie van vorig jaar - die bleek toch niet zo’n innovatie te zijn. Het lijkt minder op dynamiet en meer op een natte dweil:
We hebben de stukjes tekst waar het om gaat even bij elkaar geplaatst, maar daar staat het toch echt, rechtstreeks uit de afschuwelijke opening van de New York Times: het bivalent-experiment mislukte.
"De nieuwe vaccins bieden geen bescherming tegen het oorspronkelijke virus, wat feitelijk kan helpen de bescherming tegen nieuwe varianten te verbreden.
Ons immuunsysteem is, als we iets hebben gezien, geneigd om dat nog een keer te zien,” zei Dr. Ho. “Dus als je de originele componenten erbij gebruikt, zal het immuunsysteem vooral reageren op de originele component en niet op de nieuwe versie van het virus
."
Uit eerste gegevens uit preprint-studies blijkt dat de bivalente formule van vorig jaar niet effectiever was tegen BA.4 en BA.5 dan het oorspronkelijke vaccin dat het verving vanwege deze zogenaamde ‘immune imprinting’-bias.

Het is terug naar de monovalente tekentafel. Ze weten in ieder geval wel van  "mmuunimprinting". Wanneer ze dat willen.

Het verbazingwekkende bivalente conceptmedicijn van vorig jaar had de Grote Innovatie moeten zijn, meerdere piek-eiwitten in één keer – de mRNA-pistool-aanpak! – maar het was gewoon weer een voorspelbaar verschrikkelijk experiment dat de kwijlende maniakken in de witte jassen vorig jaar uitvoerden op de ongelukkige medische fetisjisten die zich haastten om zichzelf te laten injecteren met het nieuwste, beste covid-schot.

We kunnen ons gemakkelijk de bestuursvergadering voorstellen waar ze besloten het bivalente idee uit te testen. Twaalf Pfizer-maatpakken zaten rond de tafel in de directiekamer op de 60e verdieping met uitzicht op Manhattan en rookten de beste Cubaanse sigaren, gerold in honderd-dollarbiljetten. Tussen de trekjes door merkt iemand loom op: “Weet je wat, heren, dit bivalente ding zal nooit werken vanwege de imprinting van het immuunsysteem.” Er ontstaat een frons op het gezicht van de deftig geklede voorzitter van de tafel. “Dat is maar een theorie!” blaft hij, terwijl hij met zijn vuist naar beneden slaat, maar een grijsharige directeur halverwege de tafel onderbreekt hem snel maar vriendelijk en biedt een aanvaardbaar compromis: "Geen reden tot ruzie, heren. Laten we het gewoon proberen. Wat is het ergste dat kan gebeuren? Niets!" Er volgt een vriendelijk groepsgegrinnik, waarna er in de kamer een instemmend gemompel opstijgt als een zoetgeurende wolk sigarenrook, en het ruziemakende puffen, zo grof onderbroken, wordt in alle ernst hervat.

Vorig jaar hebben ze het bivalente "vaccin" letterlijk op iedereen getest, wetende dat het waarschijnlijk niet zou werken tegen nieuwe varianten. En ze doen het allemaal opnieuw, omdat XBB.1.5 de weg van de eigenlijke Kraken is gegaan, vervaagd in de vage mist van oude geschiedenis, legendes en covid-overleveringen, en nu worden we geconfronteerd met een nieuwe, zwaardere uitdaging in de zich uitbreidende Pirola-variant, die naar verluidt 30 verschillende mutaties in zijn piek heeft vergeleken met XBB. U wist waarschijnlijk niet eens dat de piek uit dertig delen bestond die moesten muteren.

Je zou geneigd zijn te vermoeden dat al deze aandacht voor de sterk gemuteerde Pirola alleen maar bedoeld is om hun jaarlijkse excuus te verzinnen waarom de nieuwe boostershot niet werkt. En... de oude en niet-verbeterde "bivalente" injecties zijn niet het enige waarmee ze het geheugen proberen te misleiden: om de een of andere reden noemen ze XBB.1.5 niet meer "de Kraken!" Wat een tijdje hun favoriete covid-naam was. En nu.... verdwenen..... wat resteert zijn alleen nog maar cijfers en letters.

Maar wij zijn hun belachelijke, hysterische naam niet vergeten.Ze kozen letterlijk het grootste dier dat ze konden bedenken, de Kraken!, om het kleinste virus in de rij te beschrijven.

Misschien wilden ze het vertrouwen van covid wel vergroten of zoiets.

Maar we kijken in dit soort gevallen niet bij één bron waar de informatie vandaan komt. We beginnen eerst bij de eerdergenoemde CDC die zoals altijd haar beste beentje voor zet: “De Amerikaanse CDC zegt dat bestaande antilichamen kunnen werken tegen de nieuwe COVID-variant” (gemeld op 8 september 2023):
"Uit vroege onderzoeksgegevens is gebleken dat antilichamen geproduceerd door een eerdere infectie of bestaande vaccins tegen het coronavirus voldoende waren om bescherming te bieden tegen de nieuwe BA.2.86-variant, aldus de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) vrijdag.. "

Ho, ho, niet zo snel, waarschuwen de onderzoekers uit Japan in een nieuwe studie die op 7 september 2023 is geüpload naar bioRxiv: “Overdraagbaarheid, infectiviteit en immuunresistentie van de SARS-CoV-2 BA.2.86-variant”:
"De serums verkregen van individuen die waren gevaccineerd met de 3e dosis monovalente, 4e dosis monovalente, 4e dosis BA.1 bivalente en 4e dosis BA.5 bivalente mRNA-vaccins vertoonden zeer weinig of geen antivirale effecten tegen BA.2.86. Bovendien vertoonden de drie monoklonale antilichamen (Bebtelovimab, Sotrovimab en Tixagevimab), die werkten tegen de ouderlijke BA.2, geen antivirale effecten tegen BA.2.86. Deze resultaten suggereren dat BA.2.86 een van de meest immuunontwijkende varianten ooit is."

Ook “meldt Groot-Brittannië een COVID-uitbraak in verpleeghuizen waarbij de BA.2.86-variant betrokken is” (Universiteit van Minnesota, 8 september 2023):
"De HSA zei dat BA.2.86 werd ontdekt in het verpleeghuis in Norfolk nadat een ongewoon hoog aantal mensen ziek werd tijdens de laatste weken van augustus. Positieve monsters werden verzonden voor genetische sequencing, wat BA.2.86 bevestigde in 28 van de 43 monsters. Het aanvalspercentage was 86,6% onder de bewoners. Ook twaalf personeelsleden testten positief.
Van de 33 verpleeghuisbewoners die positief testten, waren er minstens 29 gevaccineerd tijdens de COVID-boostercampagne in het voorjaar. Alle vier de bewoners die negatief testten, hadden de prik in het voorjaar gekregen.
"


Hoe dan ook, u zou binnenkort (vanaf 2 oktober, dus lekker snel) een injectie moeten kunnen krijgen met het nieuwste laboratoriumexperiment van Big Pharma. En niet alleen de meest kwetsbaren mogen er één hebben, ook vrouwen die in verwachting zijn mogen er één ophalen voor henzelf en hun ongeboren kind.
Als u om een of andere krankzinnige reden echt iets vreselijks wilt, dat heel veel risico's met zich meebrengt en geen enkel voordeel oplevert, maar dat is slechts onze mening, dan kunt u zich spoedig weer melden voor de jaarlijkse prik. Veel plezier voor degenen die er aan toe zijn! En doet u het niet voor uzelf, doe het dan voor Big Pharma! Zij hebben ons geld hard nodig. Voor r€$€arch €n d€ w€t€nSchap.....[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][14 september 2023]

 

Afdrukken Doorsturen