Brussel wil onwillige EU-lidstaten Marrakesh-verdrag opleggen

Maandenlang heeft de ongekozen Europese Commissie en het migratiekamp gelogen over het VN Global Migration Pact. Dit blijkt uit een geheim EU-document dat de Hongaarse publieke omroep in haar bezit heeft. Er is consequent gesteld dat er geen juridische gevolgen zullen zijn voor EU lidstaten die de overeenkomst hebben afgewezen. Het tegendeel is echter waar! Een actualisering van ons artikel van 11 maart jl.

We komen op de website TPOOK.nl het volgende tegen:


Zoals u zich nog kunt herinneren heeft onze regering in december vorig jaar zich niet verzet tegen het VN-migratiepact en slaafs getekend, natuurlijk met gebruikmaking van het Rutte-geitenpaadje. De waarschuwing dat dit pact - ondanks de tegengestelde beweringen van de voorstanders - juridisch bindend is, is inmiddels bewaarheid, en daartegen helpt zelfs geen geitenpaadje.
Een recent rapport van de Europese Commissie lijkt het "nee" van ondermeer de Oostenrijkers te rechtvaardigen. De secretaris-generaal van de Oostenrijkse partij FPÖ, Harald Vilimsky, speculeert dat de Europese Commissie met leugens heeft geprobeerd het VN-pact aan de lidstaten "te onderwerpen".

Verwezen wordt naar een voorheen onbekende mening van de Europese Commissie, die "een andere mening vertegenwoordigt dan de eerder gecommuniceerde juridische niet-bindende", meldt de Oostenrijkse krant Krone. Met "verbazing" zag de partijloze politicus en Midden-Oosten deskundige Karin Kneissl (tevens minister van Buitenlandse Zaken) de gerechtelijke opinie van de Juridische Dienst van de Europese Commissie.

Een EU-rapport van 1 februari jl. laat zien dat delen van het VN-migratiepact bindend kunnen worden verklaard, maar Kneissl is het daarmee niet eens en verduidelijkt: "Resoluties van de Algemene Vergadering van de VN zijn niet juridisch bindend en delen ervan kunnen dus niet bindend worden verklaard."

Het onderwerp leidt tot felle discussies onder politici in Oostenrijk, een van de negen EU-landen die weigerde het tsunamipact te ondertekenen. De Oostenrijkse EU-commissaris Johannes Hahn beschreef de discussie over het migratiepact als een "storm in een glas water". Het standpunt van de Europese Commissie is niet veranderd, beweert de ÖVP-politicus, die deze coalitiepartner hiermee tegenspreekt. Het pact blijft een "niet-bindend instrument". Dit geldt ook voor de EU-landen die het pact steunen in tegenstelling tot Oostenrijk, zegt hij.

Maar zo makkelijk komen ze er in Brussel niet mee weg. Minister van Buitenlandse Zaken Kneissl krijgt momenteel steun van buurland Hongarije, dat als een van de eerste landen weigerde het VN-migratiepact te ondertekenen.
Ruim een week geleden beschuldigde de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Peter Szijjarto, de Europese Commissie ervan in geheim te werken aan het bindend maken van het pact, voor alle EU-lidstaten. Szijjarto verwees hier naar "geheime documenten" die waren gelekt naar de Hongaarse staatstelevisie. Ze tonen aan dat het migratiepact bindend is voor alle EU-lidstaten door middel van bepaalde internationale verdragen - inclusief die negen, zoals Hongarije en Oostenrijk, die niet hebben ondertekend.

Secretaris-generaal Harald Vilimsky van de Oostenrijkse partij FPÖ, die de belangrijkste kandidaat is voor zijn partij in de race voor de EU-verkiezingen, waarschuwde vandaag ook vóór het aangewezen position paper van de Juridische Dienst van de Europese Commissie: "Oostenrijk heeft zich om een goede reden niet aangesloten bij het migratiepact, omdat we een verplichte immigratie afwijzen. Het is goed dat minister van Buitenlandse Zaken Karin Kneissl, na kennis te hebben genomen van deze beoordeling van de Europese Commissie, onmiddellijk een meer dan duidelijk standpuntschrift heeft ingediend, waarin wordt verduidelijkt dat Oostenrijk deze juridische opvatting van EU-ambtenaren niet deelt en dat dit pact zal worden voortgezet als 100% niet-bindend", aldus Vilimsky.

Vilimsky verwees in dit verband naar de uitspraken van EU-Commissievoorzitter Juncker, die beweerde dat landen die het migratiepact niet hebben getekend, dit niet hebben gelezen. "Als een juridisch bureau van de Europese Commissie het VN-migratiepact bindend noemt, lijkt het redelijk om aan te nemen dat de Commissie het met smerige trucs de lidstaten probeert op te dringen. Deze benadering is onaanvaardbaar, afkeuringswaardig en toont het belang aan van een duidelijk signaal naar de EU-centralisten met betrekking tot de EU-verkiezingen." zei Vilimsky.

"Het toont nogmaals hoe belangrijk het was dat de FPÖ vanaf het begin had gewaarschuwd voor de gevolgen van het VN-migratiepact en dat bijgevolg tot het niet-lidmaatschap door de federale regering was besloten. We dringen aan op onze nationale soevereiniteit op het gebied van asiel en immigratie en weigeren vermenging. Het kan niet zo zijn dat (voor migranten - red.) een recht op migratie ook van toepassing is, want dat zou de EU met onoplosbare problemen opzadelen. Alleen een sterke FPÖ - zowel bij de overheid als op Europees niveau - is een doeltreffend beschermend schild voor Oostenrijk." zei de liberale EU-topkandidaat.

Op 11 maart jl. hebben wij over dit onderwerp een artikel geschreven, getiteld "Brussel heeft gelogen over Global Migration Pact". Dat is hier na te lezen.

De EU-verkiezingen worden steeds meer een stem over de toekomst van de EU en de lidstaten - vóór vrijheid en soevereiniteit van de individuele landen òf voor een ongelimiteerde migranteninstroom en een gecentraliseerde, fascistische staat.

Afdrukken Doorsturen